Στο Τμήμα της Δρ. Μπάκα εκπρόσωποι MSD για τις κλινικές μελέτες

Αναγνώριση της συμβολής του Τμήματος Νέων Ογκολογικών Ερευνητικών Φαρμάκων του Ιατρικού Διαβαλκανικού με επικεφαλής την Ογκολόγο – Παθολόγο Δρ. Σοφία Μπάκα, αποτέλεσε η επίσκεψη των δύο επικεφαλής Κλινικών Μελετών της μεγαλύτερης εταιρείας κλινικών ερευνών στον κόσμο, της MSD.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Γενικού Διευθυντή του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών κ. Γεώργιου Ζέρδιλα και τη συμμετοχή των εκπροσώπων της MSD, Head Laura Luchini (από το Hub της Ελβετίας) και Cluster Head Sayeh Ben Arieh (από το Ισραήλ), παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των κλινικών μελετών του Τμήματος της Δρ. Σ. Μπάκα, τα οποία οι δύο εκπρόσωποι της MSD, χαρακτήρισαν ως πολύ ενθαρρυντικά. Επιπροσθέτως, εξέφρασαν την επιθυμία να στηρίξουν περαιτέρω το έργο των Κλινικών Μελετών, με αφετηρία νέες κλινικές μελέτες φάσης 1, αντίστοιχες των οποίων δεν έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα.
Αυτό σημαίνει, ότι ασθενείς του Τμήματος Νέων Ογκολογικών Ερευνητικών Φαρμάκων οι οποίοι έχουν ήδη υποβληθεί στις πλέον σύγχρονες θεραπευτικές επιλογές εγκεκριμένων φαρμάκων και φαρμάκων φάσης ΙΙ, αλλά πλέον οι θεραπείες δεν αποδίδουν, μπορούν να έχουν πρόσβαση σε νεότερα φάρμακα φάσης Ι. Η πρόσβαση στα φάρμακα αυτά είναι δωρεάν (εξετάσεις, θεραπεία) και οι ασθενείς υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση με τα υψηλότερα standards ασφαλείας. Οι κλινικές μελέτες για τα νέα ογκολογικά φάρμακα αφορούν σε όλους τους τύπους των όγκων.