Στο Ελληνο-Κυπριακό “Cancer Week Conference” το Ιατρικό Διαβαλκανικό με την Δρ. Σ. Μπάκα

Στο μοναδικό φόρουμ διαλόγου για τον Καρκίνο “Cancer Week Conference”, που συγκεντρώνει σημαντικούς πολιτικούς και θεσμικούς φορείς από Ευρώπη, Ελλάδα και Κύπρο, εκπροσωπείται το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή της Ογκολόγου – Ειδικής Παθολόγου, υπεύθυνης του Τμήματος Κλινικών Μελετών Ογκολογικών φαρμάκων Σοφίας Μπάκα, MD,MSc, PhD.

Στην ενότητα των εργασιών αφιερωμένη στις «Νέες θεραπευτικές εξελίξεις γύρω από τον Καρκίνο του πνεύμονα» η Δρ. Σοφία Μπάκα μίλησε για τις θεραπείες που εφαρμόζει στο Ιατρικό Διαβαλκανικό, με θέμα «Μοριακός έλεγχος για Καρκίνο Πνεύμονα: σε ποιους ασθενείς, ποια μόρια; Με ποια τεχνική».  

Το φόρουμ πραγματοποιείται, διαδικτυακά. Συμμετέχουν συνολικά 75 ομιλητές από την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική. Την έναρξη του συνεδρίου κήρυξε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ενώ κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα των εργασιών του, συζητήθηκαν το όραμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το πλάνο δράσης για την πρόληψη και τη φροντίδα του καρκίνου, με τη συμμετοχή της  Επιτρόπου για την Υγεία Στέλλα Κυριακίδη, του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομάδας για τον Καρκίνο, Cristian Bușoi, του προέδρου της επιτροπής πολιτικής της ESMO και συντονιστή του JARC, Paolo Casali και της προέδρου του European Cancer Patient Coalition (ECPC) Κ.α.

Το συνέδριο οργανώνεται για πρώτη φορά φέτος και με τη συνεργασία των Κυπρίων  Ογκολόγων. Συμμετέχουν διεθνείς και Έλληνες Ογκολόγοι, εκπρόσωποι της βιομηχανίας, των ασθενών, των επιζώντων και φροντιστών καρκίνου, επιστημονικών και ιατρικών εταιρειών, ερευνητικών ιδρυμάτων με στόχο να συζητηθούν σημαντικά θέματα όπως η πρόληψη, η πρόσβαση σε θεραπεία, οι ιατρικές ελλείψεις, η έρευνα για τον καρκίνο, για την ποιότητα ζωής, η καινοτομία στη θεραπεία του καρκίνου και η επιβίωση.

Το συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας Κυπριακής Δημοκρατίας, του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), της EUROPA DONNA Κύπρου, της Εταιρείας Ογκολόγων – Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας, του Δικτύου Γυναικών για τον Καρκίνο W4O Hellas, του ΑγκαλιάΖΩ – Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου, του Συλλόγου Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών “Κ.Ε.Φ.Ι.” Αθηνών, του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), του PhRMA Innovation Forum (PIF) και του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών & Ειδικοτήτων (ΣΑΦΕΕ).

Δείτε το Τελικό Πρόγραμμα του συνεδρίου στον σύνδεσμο: https://www.cancerconference.gr/agenda/.