Καρκίνος μαστού & γονιμότητα σε εκδήλωση στην Καστοριά

Το “Δικαίωμα στη Γονιμότητα” για τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού, είχε ως στόχο η ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 24 /2/2018 στην Καστοριά. Την εκδήλωση οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική ασθένεια και Φίλων αυτών «ΜΑΖΙ ΣΟΥ» N. Καστοριάς σε συνεργασία τη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Embryolab. Στόχος, να ενημερωθούν τα μέλη της τοπικής κοινωνίας για τα νέα δεδομένα που επιτρέπουν με ασφάλεια σε γυναίκες που νοσούν από καρκίνο να διεκδικήσουν τη γονιμότητά τους.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Iατρικού Συλλόγου Καστοριάς, η Ογκολόγος – Παθολόγος Δρ. Σοφία Μπάκα συμμετείχε ως εισηγήτρια και απάντησε στο ερώτημα εάν μπορούν να συνδυαστούν τα ογκοθεραπευτικά σχήματα με τη γονιμότητα καταρρίπτοντας τον σχετικό μύθο που το θεωρεί ανέφικτο. «Στην εποχή μας, η απάντηση είναι ότι μπορούν να συνδυαστούν επιτυχώς και με ασφάλεια, στις περισσότερες περιπτώσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η Δρ. Αλεξία Χατζηπαρασίδου, Κλινική Εμβρυολόγος, Διευθύντρια Εργαστηρίων Embryolab, ανέλυσε στην ομιλία της, πως η επιστήμη προστατεύει το αγαθό της γονιμότητας στη γυναίκα µε καρκίνο του µαστού και παρουσίασε τις λύσεις που προσφέρει σήμερα η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Ο Δρ. Μιχάλης Κυριακίδης, Γυναικολόγος Υποβοηθούµενης Αναπαραγωγής Embryolab, παρουσίασε τη Συντήρηση Γονιμότητας σε νέες ογκολογικούς ασθενείς, καθώς και το τί µας δείχνουν τα μέχρι τώρα δεδομένα από την εφαρμογή της.

Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Λάζαρος Παπαδόπουλος, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς. Χαιρετισμούς απήυθυναν η Πρόεδρος του Συλλόγου “Μαζί σου” Ν. Καστοριάς, κ. Στέλλα Ζυμπίδου και ο κ. Δημήτρης Νικολαίδης, Γενικός Διευθυντής του Embryolab.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με μία σειρά ερωτήσεων και απαντήσεων από τους παρευρισκόμενους προς τους επιστήμονες, σχετικές με τα θέματα που παρουσιάστηκαν.

  • Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο με τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες ομιλητές της εκδήλωσης.