Σύγχρονες ογκολογικές θεραπείες

Ό,τι νεότερο διαγνωστικά και θεραπευτικά στον τομέα της Ογκολογίας, παρουσιάστηκε στο φετινό 6ο Πανελλήνιο συμπόσιο «Innovation in Oncology» (Η καινοτομία στην Ογκολογία) που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με επιστημονικά υπεύθυνη την Ογκολόγο Παθολόγο, Δρ. Σοφία Μπάκα και αποτελεί πλέον θεσμό για την ογκολογική Κοινότητα.

Το συμπόσιο οργανώθηκε από το Ελληνικό Ογκολογικό Ινστιτούτο Υποστήριξης Ασθενών και  τελούσε υπό την αιγίδα του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου, της Κοσμητείας Σχολής Επιστημών Υγείας, του Τμήματος Ιατρικής του Α.Π.Θ. και της Διεθνούς Ομάδας BINO (Balkanian Investigation Network Of Oncology).

Στο συμπόσιο συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Κίνα και μεταξύ αυτών, για πρώτη φορά ομάδα καθηγητών της Ογκολογίας από το πανεπιστήμιο της Σαγκάης (Κίνα). Επίσης, ο καθηγητής Ογκολογίας από τη Γερμανία Κρίστιαν Μάνιγκολντ, η πρόεδρος των Νέων Ογκολόγων Βουλγαρίας και Γ.Γ του BINO, Ρόζι Κραστέβα.

Επίσης, από ελληνικής πλευράς παρέστησαν και χαιρέτισαν ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, Αστέριος Καραγιάννης, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Θεόδωρος Δαρδαβέσης, ο Γενικός Διευθυντής του Ιατρικού Διαβαλκανικού Βασίλειος Μπαρδής, καθηγητές της Ιατρικής και της Φαρμακευτικής, ενώ συμμετείχαν ως εισηγητές πολλοί συνεργάτες ιατροί και νοσηλευτές του Ιατρικού Διαβαλκανικού και άλλων δημόσιων και ιδιωτικών νοσηλευτηρίων. Συμμετείχε επίσης, όπως και στα προηγούμενα συνέδρια, ο Νομικός εξειδικευμένος σε θέματα βιοηθικής και νυν βουλευτής Α΄Αθηνών, Θάνος Πλεύρης.

  • Στις φωτογραφίες, ενδεικτικά στιγμιότυπα από το συνέδριο