Διεθνές συμπόσιο για καρκίνο πνεύμονα

Διεθνές συμπόσιο με θέμα «Καρκίνος πνεύμονα: Από τη διάγνωση στη θεραπεία», πραγματοποιείται την Παρασκευή και το Σάββατο 2,3  Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή κορυφαίων ογκολόγων από όλο τον κόσμο.

Το συμπόσιο, τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ογκολογικού Ινστιτούτου Υποστήριξης Ασθενών, της Ελληνική Αντικαρκινικής Εταιρείας και γίνεται με τη συνεργασία του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Στο συμπόσιο θα παρουσιαστούν οι πλέον σύγχρονες μέθοδοι χειρουργικής και φαρμακευτικής αντιμετώπισης του καρκίνου του πνεύμονα. Έμφαση θα δοθεί στις νέες θεραπείες, οι οποίες αναμένεται να αυξήσουν σημαντικά το ποσοστό επιβίωσης των ασθενών και κυρίως να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους, όπως τόνισε η πρόεδρος του συμποσίου, ογκολόγος, Δρ. Σοφία Μπάκα. «Στόχος του συμποσίου είναι η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ογκολόγων, πνευμονολόγων και θωρακοχειρουργών, σε θέματα πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου του πνεύμονα», υπογράμμισε.

Μεταξύ των κορυφαίων ξένων ομιλητών, είναι ο καρδιοθωρακοχειρουργός Ν. Zama, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας στη Φιλαδέλφεια (ΗΠΑ), οι Claudia Corona και Michael Marte, ογκολόγος –αιματολόγος και ογκολόγος – παθολόγος αντίστοιχα, από το Ιατρικό Κέντρο Pocono  της Φιλαδέλφεια (ΗΠΑ), ο Christian Manegold, Καθηγητής Ογκολογίας του Πανεπιστημίου Χαιδελβέργης στην Ιατρική Σχολή του Μάνχαϊμ (Γερμανία) καθώς  και διακεκριμένοι  ογκολόγοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υγείας της Ελλάδας.

Οι εργασίες του συμποσίου, πραγματοποιούνται στο Αμφιθέατρο του ξενοδοχείου Ηλέκτρα Παλάς, κατά τις ώρες 10.00 – 20.00 την Παρασκευή και 10.00 – 16.30 το Σάββατο.

Την επιστημονική εκδήλωση μπορεί να παρακολουθήσει χωρίς εγγραφή, το σύνολο των ενδιαφερομένων.

Δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου