Ομιλία του προέδρου του Διεθνούς Παρατηρητηρίου Οξειδωτικού Στρες

Εκδήλωση με θέμα “Η αντιοξειδωτική διατροφή στην πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου” πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο αμφιθέατρο του Ιατρικού Διαβαλκανικού. Πυκνό ακροατήριο ιατρών και κοινού, προσήλθε για να ακούσει την ομιλία του προέδρου του Διεθνούς Παρατηρητηρίου Οξειδωτικού Στρες (IOOS), ιατρού και βιοχημικού, καθηγητή του πανεπιστημίου της Ρώμης “La Sapienza”, Eugenio Luigi Iorio.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία – παράρτημα Βορείου Ελλάδος και το Παράρτημα του Διεθνούς Παρατηρητήριου Οξειδωτικού Στρες – Τμήμα Υγείας καιΤροφίμων.

Ο διεθνούς φήμης ομιλητής κ. Λόριο αναφέρθηκε διεξοδικά στην αξία της αντιοξειδωτικής διατροφής και απάντησε στους προβληματισμούς πολυπληθούς κοινού. Τόνισε ότι οι πυλώνες για καλή ποιότητα ζωής είναι η φυσική κίνηση (άθληση) για 40 λεπτά ημερησίως, η διατροφή με τη λήψη τροφών πλούσιων σε αντιοξειδωτικές ουσίες (ψάρι, ξηροί καρποί κ.α) διότι βοηθούν στην υγεία και μακροζωία, ενώ απομακρύνουν το ενδεχόμενο προσβολής από κακοήθεις ασθένειες. Τέλος, η ποιότητα του αέρα που έχει ανάγκη ο οργανισμός. Προέτρεψε να μην υπάρχει άκριτη χρήση συμπληρωμάτων διατροφής.