Ημερίδα για τους στρωματικούς & νευροενδοκρινικούς όγκους του πεπτικού

Σημαντικές εξελίξεις στη θεραπευτική αντιμετώπιση των στρωματικών και νευροενδοκρινικών όγκων του πεπτικού, παρουσιάζονται σε ημερίδα που πραγματοποιείται το Σάββατο 3 Μαρτίου με τη συμμετοχή των πλέον ειδικών από επτά διαφορετικές ιατρικές ειδικότητες, καθώς οι όγκοι αυτοί αποτελούν μια ιδιαίτερη κατηγορία με ανανεωμένη ορολογία και σταδιοποίηση, που απαιτούν εξειδικευμένη και ιδιαίτερη αντιμετώπιση, τόσο στην εκτίμηση της επικινδυνότητάς τους όσο και στην θεραπεία.
Στην ενότητα της ημερίδας για τις ιδιαιτερότητες των νευροενδοκρινικών όγκων του πεπτικού και στη χειρουργική του αντιμετώπιση, προσκλήθηκε και μετέχει στο προεδρείο η Ογκολόγος Παθολόγος, Δρ. Σοφία Μπάκα, μαζί με τους ιατρούς: Κεσίσογλου Ισαάκ, Οδυσσέως Χαράλαμπος, Πλιάκος Ιωάννης, Σπηλιώτης Ιωάννης.
Η ημερίδα εντάσσεται στο πρόγραμμα των Διεπιστημονικών συνεδρίων που οργανώνει το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Η παρούσα, πραγματοποιείται σε συνεργασία με την «Αντικαρκινική Ενημέρωση» και την Επαγγελματική Ένωση Γενικών Χειρουργών Ελλάδος, στο ξενοδοχείο «Νικόπολις», με ώρα έναρξης στις 9 το πρωί και ώρα λήξης στις 15.00 και απευθύνεται σε όλη την Ιατρική Κοινότητα, καθώς, παρ΄ ότι σπάνιοι όγκοι, απασχολούν σχεδόν κάθε ειδικότητα της Ιατρικής.