Γιατί online γνωμάτευση στην Ογκολογία;

H online Ιατρική ειδικά στην Ογκολογία, είναι ένα εξαιρετικό, σύγχρονο «εργαλείο» που χρησιμοποιείται διεθνώς. Ο ασθενής βρίσκεται αντιμέτωπος με μια δύσκολη νόσο για την οποία πρέπει να λάβει γρήγορα τις σωστές αποφάσεις για τον τρόπο χειρισμού της.

Γνωρίζουμε όλοι, ότι πολύ συχνά, ογκολογικοί ασθενείς προσφεύγουν σε online σελίδες ιατρών του εξωτερικού, προκειμένου να εξετάσουν τον ιατρικό στους φάκελο. Επειδή τεκμηριωμένα πιστεύουμε ότι η Ελλάδα δεν υπολείπεται σε σύγχρονες θεραπείες, θέσαμε σε λειτουργία τη δυνατότητα της online ογκολογικής γνωμάτευσης.

Για τις αποφάσεις που θα λάβει ο ασθενής, είναι επιστημονικά απολύτως θεμιτή, μια πρώτη ή δεύτερη ιατρική γνώμη από εξειδικευμένο και έμπειρο Ογκολόγο. Θ συζητήσει μαζί του για το είδος της προτεινόμενης θεραπείας, τι πρέπει να προηγηθεί και τί να ακολουθήσει (επέμβαση, χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία κ.α). Επιπροσθέτως, θα ενημερωθεί για τα νέα ερευνητικά φάρμακα που προστίθενται συνεχώς στη «φαρέτρα» των ειδικών θεραπειών, εάν ο Ογκολόγος του συμμετέχει σε αυτές τις επιστημονικές εξελίξεις.

Η online γνωμάτευση δίνει πρόσβαση σε μεγάλα Ογκολογικά Κέντρα και σε εξειδικευμένους Ογκολόγους, στους ασθενείς που βρίσκονται μακριά. Παρέχει απαντήσεις πολύ ταχύτερα, χωρίς ταλαιπωρία και κινδύνους μεταφοράς για τον ασθενή. Επιτρέπει σε συγγενικά τους πρόσωπα εκτός Ελλάδας, να συνδράμουν εξ αποστάσεως στην έρευνα για τη βέλτιστη θεραπεία τους.

Στόχος, ο ασθενής να γνωρίσει όλες τις σύγχρονες θεραπευτικές δυνατότητες, να ελέγξει –εάν βρίσκεται ήδη σε θεραπεία – εάν ή υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές ή πρόσθετες θεραπείες, να συζητήσει μετά το πέρας της θεραπείας του για τα επόμενα, επιστημονικά ορθά, βήματα.

Η Ογκολόγος Δρ. Σοφία Μπάκα, δέχεται προγραμματισμένα online ραντεβού με ασθενείς ή συγγενικά τους πρόσωπα (με τη σύμφωνη γνώμη του ασθενούς), σύμφωνα με τις διαδικασίες που ακολουθούν παρακάτω, χωρίς υποχρέωση του ασθενούς να συνεχίσει τη θεραπεία μαζί της.

Κόστος υπηρεσίας, 100 ευρώ για εφάπαξ ιατρική συμβουλή.

Πώς γίνεται η online εξέταση:

Ο ασθενής συμπληρώνει τα παρακάτω απαιτούμενα πεδία και αποστέλλει αίτημα online εξέτασης.

Η Ιατρός, τηλεφωνικά ή με email, προσδιορίζει τον χρόνο του online ραντεβού. Μελετά τον φάκελο ακριβώς όπως κατά την επίσκεψη στο Ιατρείο και κατά τη συνομιλία συζητά, απαντά σε ερωτήσεις, συστήνει τη βέλτιστη θεραπεία, εκδίδει και αποστέλλει με email γνωμάτευση. Για όλα τα δεδομένα, ισχύει το ιατρικό απόρρητο.