Διεθνές σεμινάριο για το μεσοθηλίωμα του πνεύμονα

Κορυφαίοι ιατροί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετέχουν στο 1ο διεθνές σεμινάριο, με θέμα το «Μεσοθηλίωμα» του πνεύμονα, το οποίο συνδιοργανώνεται από την Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική και το Ογκολογικό Κέντρο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου. Στην οργανωτική επιτροπή του σεμιναρίου συμμετέχουν οι ογκολόγοι παθολόγοι Σοφία Μπάκα, Χρήστος Εμμανουηλίδης  και ο θωρακοχειρουργός Δ. Φιλίππου

Συμμετέχουν εισηγητές από όλες τις εμπλεκόμενες ειδικότητες: θωρακοχειρουργοί, ακτινοθεραπευτές, παθολόγοι-ογκολόγοι, επιδημιολόγοι, ακτινολόγοι, παθολογοανατόμοι, πνευμονολόγοι. Την εμπειρία τους με ό,τι νεότερο για τη θεραπεία του μεσοθηλιώματος, μεταφέρουν ιατροί από τις ΗΠΑ, την Αγγλία, τη Γερμανία και την Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, αναμένεται να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην χειρουργική αντιμετώπιση. Ειδικότερα θα παρουσιαστεί η πλέον εξελιγμένη χειρουργική τεχνική για την αποφλοίωση του υπεζωκότα. Τεχνική, που εφαρμόζεται με εξαιρετική επιτυχία κατά τα τελευταία χρόνια στο Ιατρικό Διαβαλκανικό, για την αποφυγής της πνευμονεκτομής.

Οι εργασίες του σεμιναρίου, θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο του Ιατρικού Διαβαλκανικού, με ώρα έναρξης 09:45 και θα ολοκληρωθούν στις 18:15, ενώ η γλώσσα του σεμιναρίου θα είναι η Ελληνική και η Αγγλική

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Διαβαλκανικού, ενώ ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, σύμφωνα με τα κριτήρια της EACME – UEMS, χορηγεί 6 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD) στους ιατρούς που θα παρακολουθήσουν το σύνολο των εργασιών του Σεμιναρίου. Η είσοδος είναι ανοιχτή στο κοινό.