5ο Συνέδριο «Καρκίνος του Πνεύμονα: Από τη διάγνωση στη θεραπεία»

To 5o Πανελλήνιο Συνέδριο «Καρκίνος του Πνεύμονα: Από τη διάγνωση στη θεραπεία» (5the Symposium «Lung cancer: From Diagnosis To Treatment), πραγματοποιείται στις 28-29 και 30 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη ( Ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς») με διεθνή συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών.

Το συνέδριο οργανώνει για 5η συνεχή χρονιά, η Δρ. Σοφία Μπάκα ως πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής  του «Ελληνικού Ογκολογικού Ινστιτούτου Υποστήριξης Ασθενών». Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας, του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και της Διεθνούς Ομάδας ΒΙΝΟ (Balkanian Investigation Network of Οncology).

Όπως τονίζει στο εισαγωγικό σημείωμα του προγράμματος η Δρ. Σοφία Μπάκα, «έπειτα από τις τέσσερις προηγούμενες επιτυχημένες διοργανώσεις, το 5ο στη σειρά Επιστημονικό Συνέδριο, είναι πλέον θεσμός. Ένας θεσμός που στόχο του έχει την διαρκή ενημέρωση των ιατρών, στις εξελίξεις που αφορούν στον καρκίνο του πνεύμονα.

Στόχος μας επίσης είναι η εκπαίδευση  των νεότερων συναδέλφων και η ανταλλαγή απόψεων μέσω εποικοδομητικού διαλόγου. Για το σκοπό αυτό έχουμε προσκαλέσει καταξιωμένους Έλληνες και ξένους ομιλητές με μεγάλη κλινική και ερευνητική εμπειρία.

Ελπίδα μας για ακόμα μία χρονιά είναι πως το συμπόσιο αυτό θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και θεσμό για τα ελληνικά επιστημονικά δεδομένα και πως θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με επιτυχία και υψηλό επίπεδο θεματολογίας».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ