4ο Συμπόσιο για τον καρκίνο του πνεύμονα – Οι σημαντικότερες εξελίξεις διεθνώς

Με τη συμμετοχή κορυφαίων ειδικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πραγματοποιείται το 4ο επιστημονικό συμπόσιο με θέμα «Καρκίνος πνεύμονα: Από τη διάγνωση στην θεραπεία» που οργανώνει για 4η συνεχή χρονιά, η Ογκολόγος – Παθολόγος Δρ. Σοφία Μπάκα. Το συμπόσιο, πραγματοποιείται στις 29-30 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης και του BINO-Βαλκανικού Δικτύου Έρευνας στην Ογκολογία (Balkanian Investigation Network Of Oncology) με την επιστημονική ευθύνη του «Ελληνικού Ογκολογικού Ινστιτούτου Υποστήριξης Ασθενών».

Όπως τονίζει η πρόεδρος του συμποσίου, Σοφία Μπάκα, Παθολόγος – Ογκολόγος του Ογκολογικού Κέντρου του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, «η πραγματοποίηση του εξειδικευμένου συμποσίου για 4η συνεχή χρονιά, επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα αλλά και την αποδοχή του στόχου, για τη διεξαγωγή διαλόγου μεταξύ ογκολόγων, πνευμονολόγων και θωρακοχειρουργών σε μια συνολική θεώρηση για τον καρκίνο του πνεύμονα. Με υψηλό επίπεδο θεματολογίας και εξέχοντες εισηγητές, θα συζητηθούν οι νέες επιστημονικές εξελίξεις και η καθημερινή μας κλινική εμπειρία προκειμένου να μεταφερθούν ως γνώση και στη νέα γενιά επιστημόνων».

Στο συμπόσιο συμμετέχουν συνολικά 63 εισηγητές κορυφαίοι ειδικοί στον καρκίνο του πνεύμονα, από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Πολωνία, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, το Ογκολογικό Κέντρο του Ιατρικού Διαβαλκανικού, άλλες δημόσιες και ιδιωτικές μονάδες Υγείας καθώς και πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ελλάδας.

Το συμπόσιο πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο NIKOPOLIS της Θεσσαλονίκης κατά τις ώρες 10.00 – 20.30 την Παρασκευή και 10.00 – 17.30 το Σάββατο και είναι μοριοδοτούμενο με 16 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης.

 

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του συμποσίου και τους ομιλητές, εδώ